Tips Rödcederolja

Tips Rödcederolja

Rödcederoljan är utvunnen ur Rödcederträ och är den verksamma substansen verksam mot skadedjur. Har man redan skadedjur hemma är det därför att rekommendera att hälla ett par droppar olja på sina rödcederträprodukter för att förkorta ”fördrivningsprocessen” av skadedjuren. Rödcederoljan skall gärna sprayas längs med golvlister och badrumsväggen för att få bort klädmalar som pälsängrar men även spindlar, silverfiskar och andra skadedjur. Rödcederoljan är även effektiv när man vill ”förnya” doften på sitt rödcederträ. Placera gärna så pass mycket rödcederolja att du känner doften själv, på det sätter förvisar du dig om att även spindlarna känner av doften.

Då eteriska oljor är flyktiga kan det i början vara en god idé att göra om / förnya så ofta man har kapacitet till. Ju aktivare och starkare ”motangrepp” man går på mot dessa skadedjur, desto snabbare blir man av med dem. Många människor har berättat  att de på kort tid blivit fria från sina oinbjudna husdjur. Glöm då inte att fortsätta med ”motangreppet” även efter att de har försvunnit. De levande må ha lämnat ditt hem, men du vill även ha bort de nya som kläcks senare.

Även under vår- och höstsäsongerna kan det vara bra att förstärka effekten av sina rödcederträprodukter med hjälp av rödcederolja då det då är lätt att nya malar flyger in, eller följer med in i hemmet under skor. Dock går det även bra att slipa träet med fint sandpapper för att förnya effekten av rödcederträet. Detta kan göras ca ett par gånger per år. Spindlar trivs bra i t.ex golvbrunnar som inte används så ett tips är att regelbundet spreja rödcederolja i brunnar som inte ska användas på ett tag.

Då rödcederoljan, likt andra oljor är ett flyktigt ämne rekommenderas att man kombinerar rödcederoljan tillsammans med röd cederträ.

Rödceder fungerar även i förebyggande syfte.