Husmorstips och medel mot spindlar

Vill man förebygga eller bli av med spindlar i sitt hem finns det olika husmorsknep man kan testa.

Några av knepen är effektiva, men luktar inte så gott. Man kan blanda vitvinsvinäger med vatten och spraya längs lister, fönsterkanter och dörröppningar. Om du vet var spindlarna kommer in i huset, kan du ställa en skål med hackad lök i lite vatten på den platsen.

Citron och pepparmint är två lukter som vi människor ofta tycker luktar gott, men som spindlarna ogillar. Du kan testa att gnida citron på de ställen du vill skydda mot spindlar, eller, om du gillar doften av pepparmint, blanda pepparmyntsolja med vatten och spraya runt om i huset.

Rödcederträ och rödcederolja är en gammal beprövad metod mot spindlar. Lägg produkter av rödcederträ på de ställen du vill undvika spindlar på och spraya rödcederolja på fönsterbrädor och längs med golvlister. Både rödcederträ och rödcederolja doftar gott och fräscht för människan men undviks av spindlar.

Om du tycker om att städa är det en bra metod att hålla huset kliniskt rent genom att dammsuga och våttorka ofta och att se till att även utomhusmiljön är ren, det vill säga att det inte finns några högar med gräs eller kvistar eller annat som spindlarna tycker om att krypa in i.

Om du tycker det är tråkigt att städa, men tycker om katter, är katter en bra metod mot spindlar. De är oftast bra spindeljägare och håller ditt hus fritt från spindlar.